Последвайте Гласове в  Още една седмица отпуска президентът Румен Радев

...
Последвайте Гласове в  Още една седмица отпуска президентът Румен Радев
Коментари Харесай

Радев дава още седмица на партиите да опитат да се разберат, свиква НС на 19 октомври

Последвайте " Гласове " в 

Още една седмица отпуска президентът Румен Радев на партиите, с цел да се опитат да се схванат по съставянето на болшинство в Народното събрание, което да излъчи държавно управление.

Държавният глава привиква на първо съвещание новоизбраното 48-о национално заседание на 19 октомври 2022 година от 9,00 часа, оповестиха от прессекретариата му.
Така Радев извършва декларираното преди дни желание да даде на парламентарно показаните партии всички условия по конституция, тъй че да имат задоволително време за разговор и диалози за образуване на устойчиво болшинство.
" Сега не е време за безволие и за тесни партийни сметки. България има потребност от работещ парламент, тъй като върху него се крепи конституционният ни модел на ръководство. Време е да се поеме отговорност и за политическа храброст ", съобщи Румен Радев от Малта предходната седмица.

Той посочи, че резултатът от изборите не дава опция за елементарно образуване на коалиция, само че хората чакат разговор, съгласие, разсъдък и намиране на общи решения и ползи, тъй като България има потребност от работещ парламент и стабилно държавно управление.
Бойко Борисов направи своята оферта - сформирането на евро-атлантически кабинет с " Продължаваме промяната " и " Демократична България ". Кирил Петков и Асен Василев към този момент изрично му отхвърлиха и оповестиха, че остават градивна съпротива. В Демократична България пък към момента нямат единна позиция и изрично мнение, макар че Атанас Атанасов и ДСБ упорстват за безапелационен отвод на офертата на Борисов.
След като се събере Народното събрание, президентът ще организира диалози с всички парламентарно показани сили. След това се чака да връчи и първия мандат за сформиране на държавно управление.

Източник: " 24 часа "
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР